måndag 9 november 2009

Brott och straff

Apropå den senaste tidens diskussion om nödvärnsrätt:

Jag har ett förslag till en ny lagskrivning. Låt mig först berätta om väjningsregler till sjöss. En upphinnande båt är alltid väjningsskyldig (upphinnande är en båt som närmar sig en annan båt inom sektorn 22,5 grader akter om styrbord tvärs till 22,5 grader akter om babord tvärs räknat akterut, dvs samma sektor som akterlanternan lyser i). Bestämmelserna säger att en upphinnande båt aldrig, genom en senare manöver, kan få företräde gentemot den båt som hunnits upp. Dvs en upphinnande båt som kör om på styrbordssidan (höger) och sedan girar in från styrbord, framför den båt som hunnits upp, är fortfarande väjningsskyldig (trots att den som kommer från styrbord normalt har företräde). Ingen senare manöver kan således ge den upphinnande båten företräde så länge som väjningssituationen består. Om samma båtar möts vid ett senare tillfälle, gäller givetvis inte detta, utan då gäller väjningsreglerna som vanligt.

Det hela kanske låter komplext, men jag tror läsaren förstår ungefär hur det fungerar. Vad har då detta med nödvärnsrätt etc att göra? Jo, jag menar att man kunde göra på liknande sätt när det gäller nödvärn. En person, som oprovocerat och avsiktligt angriper en annan person, är i ungefär samma läge som upphinnande båt. Han är helt enkelt fredlös (väjningsskyldig) så länge som nödvärnssituationen kvarstår. Han får skylla sig själv, vad som än händer honom. Inte heller skall hans vittnesmål äga någon som helst giltighet, eftersom han startat hela händelsekedjan utan att vara provocerad. Förutsättningen är givetvis att det inte får råda någon tvekan om att det handlade om ett oprovocerat angrepp. Om samma personer möts vid ett senare tillfälle (en annan dag t ex), gäller inte att den tidigare angriparen är fredlös.

Men jag ändå är inne på ämnet juridik har dom fallit i det uppmärksammade målet där en 16-årig tonårspojke mördade en 15-årig flicka, därtill tubbad av en annan 16-årig flicka (båda gärningsmännen är således straffmyndiga). Pojken har erkänt men den åtalade flickan nekar. Bevisningen är dock fullständigt överväldigande. Bl a finns SMS till pojken, där den åtalade och nu dömda flickan upprepade gånger begär att han skall döda 15-åringen. Motivet lär ha varit svartsjuka, men det spelar egentligen inte så stor roll. Mordet var planerat och oprovocerat. Ingen av ungdomarna var allvarligt psykiskt störd enligt rättspsykiatrisk undersökning. Vad blev då domen? Jo de dömdes till ett år och åtta månaders fängelse vardera för mord respektive anstiftan till mord (åklagaren hade yrkat på 4 års fängelse).

Som sagt, ett människoliv är inte mycket värt i Sverige, som skryter med att vara det mest humana landet i världen. Och humant är det så det förslår när det gäller mördare och bovar. Då talar man så fint om människovärde. ”Men inte skall vi förstöra livet för unga människor. De måste ju får en chans.” Offret fick dock sitt liv förstört. Hennes föräldrar kommer aldrig att hämta sig från det som hänt. Varför räknas inte det? Varför är samhällets medkänsla och förståelse reserverad till gärningsmännen? Jag kan bara se ett svar. Vi lever i ett ont samhälle. Ett samhälle som tar mördarnas parti mot offren är inget annat än ett mördarsamhälle.

Någon kanske skulle vilja fråga mig vilket straff jag skulle tycka vara adekvat? Ja, i USA hade de två mördarna antagligen fått minst 20 år, kanske mer, med tanke på att brottet var planerat. Personligen, rent instinktivt, tycker jag 50 år vardera vore lagom (men 20 år vore i alla fall bättre än ett år och åtta månader). Jamen, säger någon, då är ju deras liv förstört. Exakt! Precis! Det är precis vad det skall vara! De har oprovocerat tagit en ung människas liv, och priset för detta måste vara fruktansvärt! Annars signalerar man att offret inte har något värde. Ingen människa (som inte är hjärntvättad till politiskt korrekthet) kan uppleva ett år och åtta månader som en rättfärdig dom för överlagt mord (oavsett gärningsmännens ålder – vi talar ju inte om barn utan om 16-åringar). Även om föräldrarna till offret tycks acceptera domen, tror jag inte att de innerst inne gör det (men de vill givetvis framstå som goda medborgare som alla andra). Rättvisa har definitivt inte skipats! Inte på något som helst sätt (här har jag en artikel på min hemsida, där jag diskuterar detta med straff mer i detalj). Domen innebär i själva verket ett totalt förakt för offret och offrets anhöriga!!!

När det gäller ekonomiska brott är det fullt accepterat att en gärningsman får resten av sitt liv förstört. Och det kan t o m handla om ett skattebrott som inte varit avsiktligt, utan berott på okunskap eller att man utan avsikt gjort fel. De straffavgifter man då kan påföras, kan vara så stora att man aldrig hämtar sig ekonomiskt efter detta. Varför accepterar vi då inte att mördare får sina liv förstörda? De som avsiktligt och planerat har förstört andras liv.

För bara någon dag sedan inträffade ytterligare en fruktansvärd händelse med ungdomar inblandade (jag hämtar storyn från politisktinkorrekt.wordpress.com). En 19-årig flicka, Emma, blev kl 10.30 på fredagsförmiddagen avsläppt av sin pappa på Södra Kaserngatan i centrala Kristianstad. Där skulle hon ha körlektioner. Men hon dök aldrig upp. Körskolläraren ringde då till pappan, som blev orolig och larmade polisen efter att ha kört till hennes för detta pojkväns bostad. Det fanns i det läget anledning att misstänka att Emma dragits in i en bil, hans bil. En dryg halvtimme senare hittades flickan på fältet, svårt medtagen och illa skadad. Uppgifter från hennes vänner säger att hon fått skallen inslagen/krossad eventuellt med tillhygge samt skuren i ansiktet med rakblad. Emma togs till Centralsjukhuset men efter några timmar kördes hon i ambulans med ilfart till neurokirurgen på universitetssjukhuset i Lund. Emmas tillstånd betecknades som mycket allvarligt. Under fredagseftermiddagen, kvällen och natten mot lördagen har flickan opererats.

Hennes före detta pojkvän, en 20-åring, född i Sverige men med kurdisk bakgrund (dvs muslimsk bakgrund – även om många kurder är sekulariserade är deras kulturarv muslimskt), har gripits för dådet, misstänkt för människorov och mordförsök (givetvis har media gjort allt för att den misstänktes kurdiska bakgrund inte skall komma fram). Orsaken till dådet misstänks vara att Emma gjort slut med honom. Kära svenska flickor, det är livsfarligt att leka med hederskulturer! Nåja, så värst mycket heder tycks det inte handla om. ”Hedersmord” och liknande handlar nog mer om ondska än om heder.

Skall bli intressant att se vad pojkvännen (om han nu visar sig vara skyldig) får för påföljd. Det blir väl villkorligt eller kanske 6 månaders fängelse (maximalt). Jag menar, man kan ju inte förstöra hans liv eller hur (det ödet reserverar vi för hederliga skattebetalare)? Det räcker ju med att Emmas liv är förstört (även om hon överlever kanske hon aldrig blir helt återställd – fast det är ju inte ens säkert att hon överlever). Men vad spelar det för roll. Det viktiga i vårt land är ju att brottslingarna har det så bra som möjligt och är så lyckliga som det bara går!

Det tycks som att Hjärndödas Riksförbund håller på att bli en av Sveriges största föreningar. Det tycks också som att både politiker och myndigheter gör allt för att ge Sverigedemokraterna så många röster som möjligt i nästa val. Man undrar varför? Är alla våra politiker och myndigheter i hemlighet sympatisörer till SD?

Jag kan bara säga att jag mår fysiskt illa över Sverige och dess hjärntvättade intellektuella ”elit” – eller som jag brukar kalla den, ”kulturdräggen”. De tycks kapabla till allt negativt. Jag tror faktiskt att det är kulturdräggen som orsakar ozonhål, växthuseffekt och svininfluensa. För att inte tala om tsunamin för några år sedan.