fredag 30 januari 2009

SSSF — igen!

I dagens Världen idag har Ulf Nilsson en artikel om Zimbabwe med rubriken ”Från kornbod till tragedi”. Jag saxar:
Att kalla Zimbabwe, som en gång hette Rhodesia och tillhörde Afrikas rikaste länder, för en skandal är att använda ett alldeles för litet ord. Tragedi passar bättre – ett land där varje dag innebär lidande och svält för den överväldigande majoriteten av 13 miljoner människor.

Sedan 1970 har medellivslängden minskat med hela 10 år – till 41 år. En liknande hälsokollaps har veterligt inte drabbat något annat land.
Av befolkningen mellan 14 och 49 år har 20 procent drabbats av aids. Eftersom det egentligen varken finns läkare eller medicin är alla utom ett fåtal dödsdömda.

Idag är det land som en gång kallades Afrikas kornbod fattigare än fattig, på gränsen till ohejdad massdöd.

Här ser vi än en gång paraplyorganisationen SSSF i verksamhet. Igen!

SSSF visar åter upp framfötterna, den här gången i Zimbabwe. I det här fallet är det inte hakkorsets eller halvmånens representanter, utan underavdelningen med hammare och skära, som står för produktionen/destruktionen (Mugabe är marxist-leninist)

Intressant också att notera medias likgiltighet inför diktatorn i Zimbabwe, Robert Mugabes, terror, med tiotusentals mördade meningsmotståndare. Väldigt lite skrivs om situationen i Zimbabwe. Fast, media har förstås fullt upp med att kritisera Israel. Inte heller FN tycks ha tid att ta itu med Zimbabwe. Även där är man fullt upptagen med att författa resolutioner mot Israel. Vilken tur för alla onda diktatorer och regimer att konflikten i Mellanöstern finns.