måndag 26 januari 2009

SSSF — en ny förening har sett dagens ljus

Under de senaste veckorna har Swatdalen i Pakistan intagits av talibanerna. Denna dal var en gång i tiden känd som Pakistans motsvarighet till Schweiz. Där fanns blomstrande fruktodlingar och vackra utflyktsmål och ett perfekt klimat. Hotellen låg tätt och man hade bl a Pakistans enda skidanläggning. Turister strömmade dit och Swatdalens ekonomiska standard var därför god, vilket i sin tur ledde till en, efter pakistanska förhållanden, hög utbildningsnivå. Marcus Sönnerbrandt, samordnare för den Svenska Pingstmissionen i Pakistan, skrev nyligen om den senaste tidens utveckling:

Idag är Swatdalen till stora delar ödelagd, över hundra skolor har sprängts i luften eller på annat sätt förstörts av talibanerna, skidanläggningen har förvandlats till aska, frukt från trädgårdarna ligger och ruttnar, människor är rädda för att gå ut och man litar inte ens på sina grannar (Världen idag, 19/1 2009).

Jag fick precis i skrivande stund ett nyhetsbrev från MEMRI (Middle East Media Research Institute) med rubriken ”Fler människor har dödats i Pakistan genom talibanlett våld i Swatdalen än under Israels operationer i Gaza”. Man skriver där bl a:

Ca 400 privata skolor har stängts, vilket gör att 40 000 flickor förlorat rätten till utbildning. Dessutom är det osannolikt att de 84 000 kvinnliga studenter som går i statliga skolor, kan fortsätta sin utbildning, trots att pakistanska regeringen sagt att man skall öppna dessa skolor igen med början den 1/3 2009. Minst 10 flickskolor i Mingora, som försökte fortsätta efter talibanernas deadline den 15 januari, har sprängts. Talibanerna har också gjort det obligatoriskt för män att ha huvudbonad och har förbjudit männen att raka sig. Denna bestämmelse träder i kraft den 25/1 2009.

Detta är en fruktansvärd katastrof för kvinnorna i området (och även för dem som säljer rakhyvlar). Svenska media har emellertid varit så upptagna med sin hatpropaganda mot Israel under senaste tiden att man helt glömt att rapportera vad som sker i Swatdalen. Men vem vet, kanske man sympatiserar med talibanerna. Visste du förresten att talibanerna i Holland kallas tulibaner? Det kan vara bra att veta.

Jag har mer och mer börjat inse att det finns en internationell, världsomspännande informell förening, som det skrivs väldigt lite om. Det skrivs visserligen en del om dess aktiviteter, men inte om föreningen som sådan. Det är nu dags att lyfta fram denna förening i dagsljuset. Dess verkliga namn är hemligt, men jag har valt att kalla den SSSF, vilket betyder ”Sällskapet Stjäla, Slakta och Förgöra”. Jag tänker givetvis på det som Jesus säger i Joh 10:10, ”Tjuven kommer allenast för att stjäla, slakta och förgöra. Jag har kommit för att ge liv och liv i övernog.” Med ”tjuven” menar Jesus här Djävulen.

En passande logga för SSSF, eller hur? (PK står för Politisk Korrekthet, resten överlåter jag åt läsaren att räkna ut).

Det Jesus säger här, är att ondskan bara kan förstöra. Den kan inte bygga upp något. Nazisterna lämnade en rykande ruinhög efter sig (som i bilden lite längre ned). Tusenårsriket varade bara några få år och facit blev 50 miljoner döda och ett nästan utplånat Tyskland. Marxismen tycks på samma sätt vara oförmögen att skapa välstånd. Sovjetstaten föll inte på grund av USA:s militära eller ekonomiska makt eller några andra yttre faktorer. Den kollapsade av sin egen tyngd, sin egen oduglighet att skapa välstånd. I den mån kommunistiska stater har någon form av välstånd, beror det oftast på att man delvis infört andra ekonomiska faktorer. Kina har ju t ex numera ett slags mellanting mellan marxism och marknadsekonomi.

När man ser de olika vänstergrupper som finns i Sverige och andra europeiska länder, oavsett om de nu kallar sig för feminister, veganer, pacifister, palestinavänner etc, är detta bara olika yttringar av samma grundläggande ideologi, nämligen våldets och förstörelsens ideologi. Alla dessa ingår i paraplyorganisationen SSSF. Vare sig dessa grupper demonstrerar eller är motdemonstranter (vilket oftast innebär att de försöker hindra andra grupper att uttrycka sina åsikter), slutar det oftast med att man slår sönder allt man kommer åt att slå sönder. Hade inte polisen funnits, hade man förmodligen slagit sönder hela världen. Reclaim the Street (Ta tillbaka gatorna) är ett exempel på detta. När de demonstrerar för ”gatorna åt folket” blir resultatet nästan alltid krossade fönster, misshandlade människor (ofta de som bor på de gator som reclaimthestreetarna säger sig vilja ta tillbaka till folket) och förstörda bilar (vilka ägs av vanliga människor, dvs folket, och inte kapitalister). Vid en sådan demonstration frågade en reporter en person som just höll på att slå sönder fönster varför han gjorde detta. ”Jo jag tar tillbaka gatorna åt folket”, blev svaret. ”Men”, sade journalisten, ”jag är ju en av folket som bor här, och jag tycker inte om vad du gör. Vad har du för rätt att förstöra min stadsdel?” Busen blev svaret skyldig. Det var nog inte så viktigt för honom att kunna motivera det han gjorde. Det viktiga var att få slå sönder, eftersom vissa människor tycker sådant är jättekul. Våldsamma demonstrationer och liknande handlar sällan om några höga ideal eller någonting åt det hållet. Det handlar bara om en ursäkt för att få stjäla, slakta och förgöra. Inte av höga ideal utan bara för att det är så kul, som Nils Ferlin skriver i en av sina dikter.

Och här ser vi lite reklam för vad en av SSSF:s grenar kan åstadkomma om de får lite tid på sig (Berlin 1946). Detta var vad nazisterna lämnade efter sig åt det tyska folket. Visst var de duktiga!?

Islamismen, för att gå tillbaka till talibanerna och deras gelikar, tycks oförmögen att skapa något annat än förstörelse, lidande och död. Exemplet ovan från Swatdalen är bara ett exempel bland många. Gaza är idag i ruiner. Varför då? Jo Hamas kan bara stjäla slakta och förgöra. Hamas kunde ha ägnat de år som gått sedan Israel ensidigt drog sig tillbaka från Gaza till att bygga upp jordbruk och industrier (i stället för att skjuta 6 000 raketer mot Israel). Jag är övertygad om att Israel, när de sett att Hamas arbetade på att bygga upp ett samhälle, i så fall hade hjälpt gazaborna ekonomiskt genom att starta företag i Gaza etc. Levnadsstandarden i Gaza kunde antagligen då ha varit på väg upp i rekordfart. Men, ondskan kan bara förstöra. Den är oförmögen att skapa något eller att bygga upp något. Däremot är ondskan duktig på att skylla ifrån sig. Det är alltid någon annans fel att det blir som det blir.

I slutet av 60-talet försökte palestinierna ta över Jordanien. De lyckades förstöra oerhört mycket i Jordanien innan de slängdes ut av kung Hussein, vars armé var för stark för Arafat den Onde (som jag kallar honom). Innan man slängdes ut hade man plundrat, mördat och våldtagit i Jordanien och jordanierna var så förbannade på palestinierna att man inte tog några fångar. Alla man fick tag på sköts på fläcken. Det hände t o m att palestinier flydde över till Israel för att rädda sina liv.

När palestinierna fördrevs från Jordanien tog man sig in i Libanon, som vid den här tiden var ett i huvudsak kristet land med hög levnadsstandard. Beirut brukade kallas Medelhavets Paris. Idag är Libanon i princip en ruinhög, även om landet i någon mån har byggts upp igen (libaneser är bland jordens skickligaste och mest företagsamma affärsmän). De kristna är till stora delar fördrivna. Under en mellanperiod, när palestinierna tillfälligt, med bl a Israels och USA:s hjälp, hade slängts ut ur Libanon, vistades de i Tunisien, Där omgavs de av en järnring av trupper och hindrades från att beväpna sig. Så Tunisien fick de aldrig chansen att förstöra. Det tycks som att varhelst islamismen drar fram får vi lidande, fattigdom och ond bråd död. Det finns för övrigt mängder av palestinier som avskyr Hamas och som bara vill ha fred till varje pris, men som är skrämda till tystnad. Varför stöder inte svenska journalister dem? Varför kan inte svenska journalister vara deras röst? Vad är det för fel på svenska journalister?

Det tycks som att de alltför många människor som sålt sig till ondskan, men som menar sig kämpa för en god sak, tror att bara man skapar kaos, river ned, mördar och förstör, så kommer paradiset automatiskt att uppstå. Ur kaoset och askan skall fågeln Fenix uppstiga i all sin härlighet. Dessvärre fungerar det inte så. Ett samhälle som växer fram ur ondska, är dömt att förbli ett ont samhälle. Som vägen dit är, så blir också resultatet! Det vilar en förbannelse över allt som är skapat i och genom våld.

Så käre läsare, höll ögonen öppna, och när du ser representanterna för Sällskapet Stjäla Slakta och Förgöra nalkas, fly för livet! Stannar du kvar, väntar bara eländes, eländes, elände.

Eller, ännu bättre, stanna kvar och strid för Sanning och Rätt. Låt inte ondskan och lögnen ta över vår värld! Vår store diktare, Esias Tegnér, skriver i dikten "Det Eviga";

Vad våldet må skapa är vanskligt och kort,
det dör som en stormvind i öknen bort.

Det sanna är evigt; kring himmel och jord
genljuda från släkte till släkte dess ord.

Det rätta är evigt: ej rotas därut
från jorden dess trampade lilja.