fredag 13 mars 2009

Tankedynamikens andra lag

En av fysikens viktigaste lagar är termodynamikens andra lag. Den säger att entropin i ett isolerat system gå mot sitt maximum. I klartext innebär detta, att i ett isolerat system (där inte energi kan läcka ut eller tillföras) går oordningen mot sitt maximum (entropi är ett mått på oordningen i ett system). Ställer man ut en ny bil i skogen och väntar några år, så har bilen förvandlats till en rosthög. Motsatsen inträffar aldrig. System som lämnas åt sig själva faller alltså sönder och utmynnar i kaos och oordning. Ungefär som en tonårings rum, som långsamt övergår i kaos ända tills mamma städar nästa gång.

Under mina undersökningar av verkligheten har jag upptäckt en ytterligare viktig naturlag, tankedynamikens andra lag. Den lyder:

Cogitropin i ett slutet/isolerat tankesystem går mot sitt maximum.

Cogitropi är ett mått på tankekaos, dvs maximal oordning och motsägelse i tankarna. Ett slutet tankesystem är ett system där inte nya tankar kan tillföras eller läcka ut.

Exempel: I nordkoreanska tidningar skriver man ibland om den store ledaren Kim Il Sung och dennes golfspelande. Man påstår då rutinmässigt att varje slag han slår blir "hole in one" (dvs bollen går direkt ner i hålet — något som de flesta spelare aldrig får uppleva under hela sitt liv). Jag har svårt att tänka mig något mer korkat och dumt påstående. Här kan vi tala om cogitropimaximum. Nordkorea är ju också ett av jordens mest tankeisolerade länder.

Tankedynamikens andra lag blir speciellt tydlig när man tillämpar den på politisk korrekthet. Politisk korrekthet är till ytterlighet fördummande, eftersom den inte är öppen för alternativa åsikter. Den politiska korrekthetens företrädare är överhuvudtaget inte villiga att ens lyssna till andra tankar och idéer. Ja man betraktar inte alternativa åsikter som åsikter, utan avfärdar dem som dumheter och sjuka tankar. Genom att isolera sig från alla motargument, går den politiska korrekthetens företrädare mot en slags tankens motsvarighet till entropimaximum, precis som att ett fysikaliskt system, som är isolerat från omgivningen, går mot sitt entropimaximum.

Exempel är inte svårt att hitta. Låt mig ta ett par (jag har i min blogg och på min hemsida många, många ytterligare exempel):

Fostret är en del av kvinnans kropp, alltså har kvinnan rätt att döda sitt foster (vilket i den politiskt korrekta terminologin kallas ”abort”). Samtidigt är det fel att abortera ett foster på grund av att det är en flicka, något som diskuterats under senare tid. Men hallå där, fostret var ju bara en del av kvinnans kropp. Antingen har fostret ett människovärde, dvs har ett värde i sig, och då är det alltid fel med abort. Eller också har fostret inget värde, och då kan man göra vad man vill med fostret.

Äktenskapet betraktades för några år sedan av de intellektuella som förlegat och en kvarleva från en mörk forntid. Kyrklig vigsel var om möjligt ännu värre, och det stockade sig nästan i halsen när intellektuella skulle tala om hur motbjudande denna vidskepliga ceremoni var. Nu plötsligt kämpar samma intellektuella med näbbar och klor för att ge homosexuella rätten att gifta sig i kyrkan. Plötsligt har kyrklig vigsel blivit viktigare än allt annat.

Man talar om hur viktigt det är att vi får fler kvinnliga ledmöter i företagens styrelser. Kvinnor har nämligen något viktigt att tillföra här. Samtidigt hävdar man att det inte finns några som helst skillnader mellan män och kvinnar (annat än möjligen fysiskt). Men hallå där, om det inte är någon skillnad mellan män och kvinnor, då kan ju inte kvinnorna ha något speciellt att tillföra i styrelserna (som kvinnor)? Då har de ju inget speciellt som inte männen har. Tja, det är inte lätt att vara politiskt korrekt.

För några år sedan var jag hemma hos en god vän som är läkare (gynekolog). Han är helt emot abort och har därför haft privatpraktik för att inte tvingas göra aborter. Han ville vi skulle titta på ett tv-program han hade spelat in. Det handlade om aids och hur man skulle kunna minska spridningen av denna sjukdom. I programmet medverkade en reporter, en läkare och en präst. Reportern vände sig till läkaren och frågade om det fanns någon verkligt fungerande metod för att stoppa spridningen av aids. Svaret blev att det bara fanns ett enda sätt som verkligen fungerade och det var att alla människor endast hade sex med en enda person i en livslång relation alternativt helt avstod från sex. Punkt slut. Det var klartext. Nu vände sig reportern till prästen med samma fråga. Svaret blev, ”Jaa, vi i kyrkan har ju så dålig erfarenhet av att moralisera… mummel, mummel, hmmmm…”. Reportern ilsknade till och sade, ”Men det är väl för tusan kyrkans uppgift ett moralisera!!!. Om det är någon som skall moralisera så är det väl kyrkan!”

Det är ju rätt intressant när en förmodligen icke troende läkare säger det som står i Bibeln, medan samtidigt en präst, som utger sig för att vara Guds representant på jorden, inte vågar säga det som står i Guds ord!

I Sverige finns det något som heter UMO, Ungdomsmottagningen på Nätet, som är tillsatt av regeringen och statligt finansierad. Här är tanken att unga skall hitta ”relevant och kvalitetssäkrad information om sex, hälsa och relationer”. Motsvarigheten till UMO i USA är CDC, Center för Control Disease. Det är intressant att jämföra de råd som UMO respektive CDC ger när det gäller sexuellt överförbara sjukdomar. Låt mig bara ta ett exempel. När det gäller klamydia säger UMO:
Så här skyddar du dig: För att skydda sig mot klamydia ska man använda kondom när man har slidsamlag och analsamlag. Det är också bra att använda kondom om man har munsex med en kille, eftersom klamydia kan smitta då med, framför allt om man får sperma i munnen.

Enligt CDC gäller:
Så här skyddar du dig: Det säkraste sättet att förebygga klamydia är att undvika sex eller att ha sex med någon som inte är smittad och som har sex endast med dig. Kondom kan minska risken att få klamydia om den används på rätt sätt varje gång du har sex. Att tvätta könsorganen, kissa eller duscha efter sex förhindrar inte att man drabbas.

De råd som UMO respektive CDC ger när det gäller gonorré och andra könssjukdomar går i samma anda. UMO vågar i sin ynkedom överhuvudtaget inte nämna att avhållsamhet eller trohet är de mest effektiva sätten att undgå smitta och berättar bara om tekniska lösningar. Ungefär som att människor är djur som inte kan styra sina egna liv utan som helt och hållet är slav under sina drifter.

Beträffande kondomer skriver UMO:
Kondom är förutom sterilisering, det enda graviditetsskyddet för killar. Kondomer skyddar dessutom mot könssjukdomar. Kondom är ett säkert skydd mot graviditet om den används på rätt sätt, och under hela samlaget och vid varje samlag.

CDC skriver:

Ett konsekvent och korrekt användande av kondom minskar risken för att drabbas av sexuellt överförbara infektioner och att drabbas av viruset HPV, Men kondom kan inte ge ett absolut skydd mot någon sexuellt överförbar sjukdom. Det säkraste sättet att undvika att drabbas av en sexuellt överförd infektion är att avstå från sexuella aktiviteter eller att förbli i en långvarig monogamisk relation tillsammans med en partner som inte är smittad.

I den politiska korrekthetens namn vågar således inte UMO informera ungdomar om sanningen. Nämligen att man kan få könssjukdomar trots att man använder kondom och att det säkraste skyddet är att undvika sex eller vara monogam med en enda person. Hade man talat ut detta på UMO:s hemsida hade man gett stöd till de ungdomar som vill vänta med sex. Då hade en ung flicka, som inte känner sig mogen, kunnat hänvisa sin kille till UMO:s hemsida. Nu får hon inget som helst stöd för sin önskan att vänta med sex. Och säger hon nej lämnar killen henne. Tiotusentals ungdomar får varje år könssjukdomar. Under 2007 smittades t ex ca 4000 ungdomar varje månad med klamydia. En del av dem som smittas blir sterila för livet. Andra får leva med ett livslångt lidande. Och när det gäller sjukdomar som aids riskerar man dessutom att dö, efter långvarigt lidande. UMO sviker således de ungdomar man har fått i uppdrag att hjälpa och stödja.

Som sagt, den politiska korrektheten är bedövande. Den vilar som ett blytäcke över vårt land och förkväver den fria tanken och den fria debatten. Förutom att vara fördummande är den politiska korrektheten också ett hot mot demokratin. Och mot unga människors liv och hälsa.