tisdag 20 september 2011

Jag ber läsaren att tänka sig följande scenario:

Under en folkmordskonferens i Stockholm visar Historiska Muséet en specialutställning på detta tema. Bland de inbjudna gästerna finns Norges ambassadör. När denne kommer in på muséets innegård möts han av följande konstverk:I ett ”hav av blod” (dvs en bassäng med rödfärgat vatten) flyter en liten vit båt med ett fotografi på seglet, föreställande Anders Behring Breivik, den man som mördade nästan 70 ungdomar på Utøya och som sprängde en bilbomb i centrala Oslo, vilken dödade ett tiotal personer. Konstnären bakom verket, en starkt Norgekritisk norrman vid namn Snor Dreggel, kallar båten för ”Jesus” En poetisk text presenteras också, belyst av spotlights:
… till synes oskyldiga med icke-vålds karaktär... Bittert gråtande lade han till, "Om vår nation inte kan stoppa invandringen och undgå islams förtryck, och leva i frihet och värdighet, låt då hela världen förintas... Spring bort, du stackars barn..." och det röda såg så vackert ut på det vita.

I Stockholms tunnelbana och bussar finns samtidigt reklam för Historiska Muséets utställning, där man ser en stor bild av en leende Breivik, med texten ”Making Differences”.

När den norske ambassadören konfronteras med allt detta, brister det för honom och han sparkar ner lamporna runt bassängen och lämnar rasande utställningen. Till en början hånar den samlade svenska pressen ambassadören, men så småningom stöder flera av de stora tidningarna öppet hans reaktion. I en intervju säger han:
När jag kommer till muséet möts jag av en bild av en leende Anders Breivik, mannen som dödade nästan 100 människor i Oslo och på Utøya. Han flöt i en båt kallad Jesus i en bassäng fylld med blod. Texten på väggen [se ovan] rättfärdigade och glorifierade vad denna massmördare gjort.

Utställningen var kulmen på dussintals antinorska inslag i Sverige. Om man inte protesterar blir det bara värre och värre. Det måste stoppas på något sätt, till och med genom att avvika från det normala beteendet hos en jacketklädd diplomat.

Absurt va? Inte skulle väl något sådant kunna hända. Jag anser det vara helt uteslutet att Historiska Muséet på något sätt skulle glorifiera ett terrordåd som Behrings. Och att Stockholms Lokaltrafik skulle godkänna reklam med en stor bild på en leende Breivik är otänkbart. Och vilken konstnär skulle vilja upphöja Brevik till frihetskämpe (enligt sitt Manifest betraktar han sig själv som en frihetskämpe, som vill rädda Europa)?

Tänk vilka reaktioner vi skulle få, både inom Sverige och internationellt, om ovan beskrivna scenario skulle utspela sig i vårt land, och att dessutom Regering och Riksdag vägrade att ta avstånd från "konstverket" i fråga! Hela världen skulle fördöma Sverige och vi skulle förlora mycket av vårt internationella anseende. Och hur Norge skulle reagera vågar jag inte ens tänka på.

Men, käre läsare, ersätt Anders Behring Breivik med den palestinska självmordsbombaren Hanadi Jaradat (som den 4/10 2003 mördade 21 personer i Haifa och lemlästade mångdubbelt fler) och "Jesus" med "Snövit" samt byt ut Norge mot Israel och ersätt den norske ambassadören i den tänkta storyn ovan med Israels ambassadör Zvi Mazel och konstnären Snor Dreggel med den Israelhatande judiske konstnären Dror Feller, så får vi exakt det scenario som utspelades i den verkliga världen den 17/1 2004. Plats Historiska Muséet i Stockholm. Läs artikeln Antisemitismen växer på min hemsida för mer detaljer (ungefär i mitten av artikeln)!

Behöver jag påpeka att den sistnämnda utställningen (som skedde i verkligheten) mangrant och helhjärtat stöddes av det intellektuella etablissemanget i vårt land. Vad vore annat att vänta. Enligt vad Dror Feller själv uppgav i en intervju, så ringde bl a dåvarande kulturministern Marita Ulvskog (s) upp honom och hans hustru Gunilla Sköld-Feller och berättade att regeringen står bakom dem.

I mina ögon är Historiska Muséet i Stockholm för all framtid ett icke-muséeum, där jag aldrig kommer att sätta min fot så länge jag lever. Om de inte offentligt ber Israel om ursäkt för den oerhörda kränkning de utsatt landet för.

Fundera gärna på följande: Hur kan ett scenario, som vore fullständigt omöjligt om det skulle handla om Norge, ja så absurt att knappast någon människa ens skulle kunna fantisera om det, vara fullständigt möjligt när det gäller Israel? Och inte bara möjligt – exakt detta scenario har ju inträffat i verkligheten. Fundera på vad det kan bero på – länge, länge, länge. Och försök att vara ärlig och förutsättningslös.

På fredag antas palestinierna ansöka i FN om att erkännas som en suverän stat. Detta blir en ödesdag för Israel och världen och israelhatet i Sverige och andra länder kommer att nå oanade höjder (eller avgrunder). Oberoende av om USA lägger sitt veto eller ej, så kommer ett eventuellt erkännande inte att på något sätt gagna det palestinska folket.