fredag 3 augusti 2012

Centerpartiet bestiger Godhetens Mount Everest

Centerns partiledare Annie Lööf har gett begreppet floskler och politisk korrekthet en ny och djupare innebörd. Hon har helt enkelt fört dessa begrepp till en ny nivå, som vi inte ens visste att den fanns, innan hon dök upp på arenan (ungefär som 1800-tals-violingeniet Paganini förde fiolspelandet till helt nya nivåer av virtuositet). Efter hennes installationstal under förra Centerstämman var rubriken i Aftonbladet ”En orgie i floskler”.

Häromdagen var Annie Lööf åter rubrikernas kvinna. Den här gången gäller det blodgivning. Sveriges Radios hemsida skriver:
Centerpartiet vill ta bort kravet om att män som har sex med män måste avhålla sig från sex i ett år för att få bli blodgivare. Partiledaren Annie Lööf säger till Ekot att hon anser regeln diskriminerande. Utspelet görs under Pridefestivalen i Stockholm, men ogillas av Förbundet för HBT-personers rättigheter - RFSL.
Fram till 2010 fick homosexuella män överhuvudtaget inte lämna blod. Detta ändrades då till att homosexuella män kan lämna blod om de intygar att de inte har haft sex med andra män under det senaste året (de måste alltså ha levt i celibat i 12 månader). Detta vill nu Annie Lööf, en av Godhetskörens stämledare, ändra på. Hon menar att det inte är den sexuella läggningen som skall vara avgörande utan riskbeteendet. Allt annat är diskriminering enligt henne.

Det intressanta är att RFSL inte håller med henne. RFSL:s ordförande Ulrika Westerlund säger i artikeln på SR:s hemsida:
Det handlar om att säkerställa att personer som är mottagare av donerat blod inte skall få HIV-viruset överfört.
Att få blod som är garanterat friskt, när man är i behov av blod, är en rättighet. Att få ge blod är inte någon rättighet. Möjligen är det en skyldighet. Som så vanligt är när det gäller politisk korrekthet så blandar Lööf bort korten och skiljer inte mellan vad som är primärt och sekundärt. Snarare gör hon det sekundära till det primära. Blodtransfusioner är inte till för givarna utan för mottagarna!

Lööf vill alltså gå längre än de homosexuellas (bisexuellas etc) egen organisation. Orsaken till kravet på ett års avhållsamhet bygger på fakta. HIV-viruset är 80 gånger (8000 procent!) vanligare hos gruppen män som har sex med män än bland genomsnittsbefolkningen. Visserligen görs HIV-test på alla blodgivare, men problemet är att det tar över tre månader innan en HIV-smittad person börjar bilda antikroppar (det är dessa som syns i testet). Kravet på 12 månaders celibat gör att HIV-infektioner hos homosexuella män alltid kommer att upptäckas. Om man blivit smittat några månader innan man börjar ge blod, kommer detta inte att påvisas av HIV-testet, och de som tar emot detta blod kommer då att få HIV.

Det finns ett fåtal homosexuella män som menar att nuvarande lagstiftning är kränkande och Annie Lööf har således gått på deras linje för att vinna billiga godhetspoäng.

Antag att Lööf får igenom sitt förslag (det är väl ganska osannolikt) och att sedan 100-tals svenskar blir smittade av HIV genom blodtransfusioner. All den godwill och medkänsla, som de homosexuella lyckats uppnå genom skicklig lobby- och mediaverksamhet, riskerar då att förloras och de homosexuella kommer åter att hamna i kylan. Detta vet RFSL, de är tillräckligt intelligenta för att inse detta (det är därför de nått sådana framgångar när det gäller pr). Men Annie Lööf, hur söt hon än må vara, förstår inte sådant. För henne gäller det att framstå som så god som möjligt. Hellre får hundratals, eller tusentals sjuka, som får blodtransfusioner i vårt land, bli smittade med HIV. Inget pris är för högt att betala när det gäller att vara politiskt korrekt. Speciellt inte om andra betalar priset.

En oerhörd brist i det demokratiska systemet är att våra beslutsfattare aldrig behöver ta konsekvenserna av de beslut som fattas (så länge det inte handlar om regelrätta lagöverträdelser). Hur skadliga dessa beslut än må vara för vårt land och för svenska folket. Motiveringen är att demokratiska beslut fattas i folkets namn, och att det därför är hela svenska folket som står bakom. Och vi kan ju inte åtala hela svenska folket. Problemet är att svenska folket är fullständigt omedvetna om många av de diskussioner som försiggår inom och mellan partierna.

Som jag skrivit på andra ställen så anser jag att de politiker som är ansvariga för den nya skolan som infördes i Sverige runt 1969, borde dömas till livstids fängelse för landsförräderi. De har skadat Sverige mycket mer än någon svensk spion (Enbom, Wennerström m fl). Tänk om man skulle bestämma, att om Annie Lööf får sin vilja igenom och en enda person i Sverige blir smittad med HIV på grund av detta, så skulle Lööf själv tvångsinjiceras med HIV-infekterat blod. Då skulle hon ju få smaka på sin egen medicin. Det är lätt att fatta beslut när man själv inte behöver ta konsekvenserna av dessa.

Personligen anser jag att vårt demokratiska system skulle ändras så att våra politiker kan ställas till svars för sina beslut (även i efterhand) och t ex dömas för trolöshet mot huvudman, landsförräderi etc. Det skulle kanske få våra politiker att sluta leka med vårt land utifrån ideologiska skrivbordsdrömmar och bli ansvarsfulla. Politikerna är svenska folkets tjänare och inte dess herrar (vilket de tycks tro)!

Den politiska korrektheten leder till en ofattbar fördumning av både debatten och hela svenska folket. Gode Gud, befria oss från den politiska korrekthetens gissel! Måtte svenska folket vakna upp ur sin tankenarkos och börja använda sin egen hjärna i stället för att låta våra vänster-ateist-hataIsrael-hataUSA-media bestämma vilka tankar de skall tänka.