torsdag 24 juli 2014

Några ytterligare kommentarer gällande den oändliga historien

Jag nämnde i tidigare bloggar om S-ledaren, Stefan Löfven, som i samband med den upptrappade kraftmätningen mellan Israel och Hamas, hävdade att Israel hade rätt att försvara sig, och som dessutom stod för denna åsikt när han blev skarpt kritiserad. För ett kort ögonblick trodde jag att det fanns en tongivande politiker som vågade gå sin egen väg. Men icke sade Nicke. Till slut orkade han inte sjunga i en annan tonart än Godhetskören, och har nu stämt in i samma tonart som de övriga körmedlemmarna – feg moll. Så, så var det med det!

Dagens Aftonbladet berättade om Jerker Nordlund, MP-politiker och andranamn på listan till kommunfullmäktige i Herrljunga. Rubriken var ”MP-politiker: ’Israel är en sinnessjuk stat’”. I texten läser vi:
Israel är en sinnessjukdom och en av de största terroriststaterna i världen. Det tycker Jerker Nordlund, 56, som är Miljöpartiets andranamn på listan till kommunfullmäktige i Herrljunga.

– Jag är för en skyndsam och fredlig nedmontering av staten Israel, säger han till Aftonbladet.
Nordlunds påståenden är fullständigt absurda. Israel är inte alls någon terroriststat. Däremot är Israel omgivet av terroriststater, vars mål är att utplåna landet från jordens yta och fördriva, alternativt mörda, alla judar i området (och helst i hela världen om det går). Det är inte Israel som angriper Gaza. Israel försvarar sig mot angrepp från Gaza! Gaza är angriparen och Israel är offret (men inte ett försvarslöst offer – tack och lov!

Vad Israel håller på med just nu är en aktion med två viktiga mål:

1. Att slå ut Hamas alla raketramper och förstöra deras lager av raketer.
2. Att förstöra den myriad av tunnlar som Hamas och andra grupper byggt för att kunna infiltrera Israel och begå terrordåd där. Den så förhatliga muren, som alla ”goda” svenskar så kraftfullt kritiserat, har fyllt sin funktion oerhört väl. Hamas har erkänt att det är mycket svårt att ta sig in i Israel på grund av muren. Alltså satsar man på tunnlar. Och dessa vill nu Israel förstöra.

Målet är att slå ut så mycket av Hamas infrastruktur att det kommer att ta lång tid innan Hamas åter kommer att kunna angripa Israel. Vilket de givetvis kommer att göra så snart de kan.

Eftersom Hamas konsekvent har sina vapenlager under sjukhus och skolor (smart va?) och eftersom Hamas använder skolor och sjukhus etc som skyddsrum åt sig själva, blir det tyvärr en hel del civila offer när Israel försöker slå ut Hamas anläggningar. Att inte angripa dessa anläggningar är inget alternativ för Israel. Inget land i världen skulle acceptera att bli beskjutet på det sätt som Israel blivit utan att försvara sig. Varje palestinsk civil, varje palestinskt barn, som dör av israeliska granater och bomber är offer för Hamas. Det är Hamas och inte Israel som mördar dem.

An använda sig av civila som sköldar, är något som muslimska terrororganisationer använt sig av sedan lång tid tillbaka. Det är en mycket effektiv taktik, under en förutsättning; att journalister och kommentatorer är intelligensbefriade intill hjärndödhet, alternativt att de är fullfjädrade antisemiter som helt och hållet stöder muslimerna. Hittills har denna taktik fungerat utmärkt.

Hamas användande av civila som sköldar är en solklar krigsförbrytelse. Svenska och andra västerländska media ger Israel skulden och utnämner Israel till krigsförbrytare samtidigt som man hjälteförklarar Hamas. Upp och nedvända världen med andra ord. Jerker Nordlund är ett av många exempel på detta. Hamas tar dock en risk. När som helst kan vinden vända. Det finns redan indikationer på detta. Nu tror jag inte Aftonbladet och uppenbara israelhatare som Nordlund eller MP/vänstermaffian på SVT/SR kommer att ändra sig. Men det finns trots allt rättfärdiga människor som tror på sanningen och som tror att det finns rätt och fel. Till och med inom journalistkåren finns sådana människor.


En satirtecknares bild av hur Hamas skyddar det palestinska folket. Medan Israel bygger skyddsrum åt sin befolkning och utvecklar robotar som kan skjuta ner de palestinska raketerna, och dessutom gör allt för att undvika civila offer på den palestinska sidan, så bygger Hamas skyddsrum åt sig själva (och inte åt det palestinska folket), och dessa "skyddsrum" utgörs av palestinska barn. Dessutom koncentrerar sig Hamas på att försöka döda så många civila israeler som möjligt!

Beträffande civila palestinska offer, så är en hel del av dessa offer för Hamas egna raketer som går fel och hamnar på palestinskt område. Vi vet också sedan tidigare att Hamas våldsamt överdriver sådana här siffror plus att en del som påstås vara civila offer i själva verket är Hamassoldater som dödats eller sårats. Många av Hamassoldaterna uppträder nämligen utan uniform vilket också det är ett krigsbrott. När Hamas angriper israeliska soldater, iförda civila kläder, och sedan beblandar sig med sin egen civilbefolkning, så utsätter de civila palestinier för stor fara.

Vi har också på TV sett en del inslag med palestinier som utgjuter sitt hat mot Israel och kallar judarna för mördare och allt möjligt annat. Självklart är många palestinier arga på Israel. Men många av de som bor i Gaza är ännu mer arga på Hamas, som orsakat deras nuvarande elände, genom sin korkade och meningslösa raketbeskjutning av Israel. Och då undrar kanske glad skattebetalare varför de inte säger det, när de intervjuas. Ja du, begriper du inte det, finns nog föga hopp för dig. Det är i själva verket så att Hamas håller det palestinska folket i ett järngrepp. De har helt enkelt tagit Gazaborna som gisslan. Och den som öppet skulle uttrycka kritik gör Hamas processen kort med. Mord, tortyr och hot är vardagsmat för Gazas olyckliga invånare. Och den som mördar och hotar och torterar är Hamas!

Den 22/7 2014 hade DN en artikel med rubrik ”Stark EU-kritik mot Israel och Hamas”. Hehehe. Typiskt att man nämner Israel först. Om man nu skall vara neutral i en konflikt så brukar man räkna upp namn och länder, eller vad det nu handlar om, i bokstavsordning. Och H kommer före I. Eller hur? Man kan också välja en annan ordning, och räkna upp den som är "värst" först, för att poängtera att orsaken till problemet i första hand är den ena parten och inte den andra (det är givetvis så man gör här). Man vill tydligen, genom rubriken, ge sken av att det är Israel som är den stora boven och inte Hamas. DN har för övrigt gått från att vara något så när neutrala i Mellanösternkonflikten till att bli lika rabiata israelhatare som Aftonbladet. Under den pågående konflikten har det nästan bara publicerats hatartiklar mot Israel i DN. Tragiskt! Det tycks som att tokvänstern också håller på att ta över DN, precis som de redan tidigare tagit över SVT och SR. Frågan är om inte Aftonbladet idag, trots allt, är en mer sansad tidning än DN.

Hur som helst, i DN-artikeln läser vi:
Ministrarna brännmärkte Hamas raketbeskjutning mot bebodda områden i Israel som kriminell, och anklagade islamiströrelsen för att använda Gazas civila som mänskliga sköldar för att skydda sina militära installationer. Hamas och Jihad i Gaza måste avrusta och lämna ifrån sig sina missiler, hette det i EU-uttalandet.

Israel uppmanades samtidigt agera proportionerligt under bombardemangen av Gaza, och kritiserades för sin ockupation av Västbanken.
Vi ser således att EU:s ministrar är betydligt mer kritiska mot Hamas än mot Israel, dvs rubriken var således missvisande, vilket väl var avsikten. EU är alltså starkt kritiska till både Hamas beskjutning av civila områden i Israel och att Hamas använder sin egen befolkning som sköldar.

MEMRI hade den 23/7 2014 en artikel på sin hemsida med rubrik, ”Utländska journalister erkänner Hamas taktik med mänskliga sköldar”. Några citat ur artikeln:
På Shifasjukhuset i Gaza City samlades skaror för att kasta skor och ägg på den palestinska myndighetens (PA) hälsominister, som representerar den vacklande ”enhetsregeringen” i Ramallah på Västbanken. Ministern transporterades iväg innan han nådde sjukhuset, som har blivit ett de-facto-högkvarter för Hamas ledare, vilka kan ses i korridorer och kontor (Washington Post 15/7).

I Shejaiyya såg vi också flera Hamaskrigare. En passerade klädd i en kvinnas huvudduk… mynningen på ett gevär stack ut från under kappan (Janis Mackey Frayer, kanadensisk TV-korrespondent).

Närvaron av militanta stridande i Sjejaia blev uppenbar på söndag eftermiddag när det, under skydd av en humanitär vapenvila som skulle göra det möjligt för båda sidor att ta hand om sina döda och sårade, skyndade flera beväpnade palestinier iväg från platsen.
En del bar sina vapen helt öppet, hängande över axeln, men åtminstone två, förklädda som kvinnor, kunde ses gå därifrån med vapnen delvis dolda under deras kappor. En annan hade sitt vapen insvept i en babyfilt och höll denna mot sitt bröst som om det var en litet barn (Globe and Mails korrespondent i Gaza).
Det är till och med så att Israel även nu erbjuder sjukvård till sårade palestinier. Israel har inget otalt med det palestinska folket. Men Hamas hindrar skadade palestinier och även journalister att ta sig in i Israel från Gaza. Jag kan f ö nämna att den palestinske ledaren Mahmoud Abbas hustru Amina, för en dryg månad sedan, opererades på ett israeliskt sjukhus – något som svenska journalister hellre skulle dö än berätta för svenska folket. Jag har i varje fall inte sett detta nämnas i någon av de stora drakarna eller i Public Service media.

Följer man media noggrant så ser man att det läcker igenom en hel del sann information. Men det är alltför sporadiskt för att vanliga människor skall kunna sätta ihop detta till en korrekt helhetsbild. Därför så tror svenska folket (med vissa undantag) att Israel är det mest ondskefulla som existerar och någonsin har existerat i hela universum, och Hamas och islam är det mest fantastiska, det mest kärleksfulla, toleranta, fredsälskande etc etc etc som finns och någonsin kommer att finnas. Amen!

Som jag skrev i föregående blogg så är det inte acceptabelt att vara antisemit i Västvärlden. I varje fall inte just nu. Då tillhör man inte de goda. Därför så säger Israels fiender, med sin allra lenaste röst, ungefär så här, ”Jag är inte antisemit, oooohh neeejjj”. Däremot är jag antisionist!” Det är ganska uppenbart att detta är ren och skär lögn! Om man uttrycker sig som Jerker Nordlund, MP-politikern jag nämnde i början, är man inte antisionist. Då är man fullfjädrad antisemit! Att helt bortse från Hamas raketbeskjutningar (som sporadiskt pågått i flera år, men nu maximerats) och mena att Israel har ingen som helst rätt att försvara sig, eller ens att existera, har inget med kritik mot den judiska staten att göra.

Dessutom är inte heller antisionismen moraliskt försvarbar. Det har bott judar i området sedan urminnes tider. Inget annat folk har haft detta område som sitt land lika länge som det judiska folket. Islam erövrade Palestinaområdet på 600-talet. Men även med detta i beaktande, så har det bott judar där oavbrutet sedan mer än tusen år före Kristi födelse. Varför skulle då inte judarna ha lika stor rätt som muslimerna till sin del av området? De har i själva verket oerhört mycket större rätt till detta än vad muslimerna har (sedan kan vi diskutera vad vi exakt menar med Israel, dvs inom vilka gränser Israel skall existera, men det är annan fråga som ligger utanför dagens ämne). Jag diskuterar det judiska folkets rätt till ett eget land mer i detalj på min hemsida, i min avdelning om Israel. Börja med första artikeln och läs framåt!

Sammanfattningsvis: Godhetskören visar, genom sitt sätt att förhålla sig till den pågående konflikten, att de inte bara är antisionister. De är lika mycket antisemiter som vad någonsin Adolf Hitler var. Men han stod åtminstone för sin ondska. Godhetskören är inte bara onda. De är dessutom hycklare, som inte står för sina åsikter. Och en hycklare förtjänar inte någon som helst respekt!

Jag mår illa!