torsdag 25 februari 2010

Det verkliga hotet mot yttrandefriheten

I Svenska Dagbladet har man haft flera artiklar och ledare som diskuterar hur judar idag flyr från Malmö på grund av trakasserier från Malmös arabiska befolkning (t ex här). Judiska lärare kan inte berätta att de är judar om de arbetar i en kommunal skola. Judiska ungdomar misshandlas på väg till Synagogan etc. Malmös socialdemokratiska kommunalråd Ilmar Reepalu, har verkligen trampat i klaveret och försökt förneka att judar hotas i staden. Han har också jämställt sionism (som arbetat/arbetar för att det skall finnas ett judiskt hemland) och antisemitism (som menar att judar är lägre stående människor och i sina mer extrema former anser att alla judar skall utrotas). Reepalu må vara antisemit (han förnekar det själv, men hans handlingar säger annorlunda – dessutom har han estnisk bakgrund och den baltiska antisemitismen under Andra Världskriget är synnerligen väldokumenterad – till och med nazisterna chockades över balternas judehat) och araberna må hata judar. Det senare visste vi ju redan.

Det finns dock något som stör mig ännu mer än ovanstående, och som jag ser som ett betydligt större hot mot vårt land. I Svenska Dagbladet nämner man att antisemitism är vanlig i Mellanöstern och att det är människor därifrån som hotar judar. Men ingenstans nämner man ordet islam. Judehatet i Mellanöstern och arabvärlden för övrigt har sin grund i islam. Islam är en judehatande religion, Judehatet är helt enkelt en grundläggande del av islam (läs närmare om islam på min hemsida), ungefär som Gyllene Regeln är en grundläggande del av kristendomen. Judehat predikas regelbundet i de flesta av världens moskéer. Att inte nämna detta är att bedra läsaren. Givetvis är det ett uttryck för den vanliga politiska korrektheten, enligt vilken det är tillåtet att säga vad som helst negativt om alla andra religioner, och speciellt då kristendomen, medan när det gäller islam så är det enda man vågar säga politiskt korrekt, sockersött nonsens.

Att inte Svenska Dagbladet, som ändå är en konservativ tidning (vad det nu innebär i Sverige), vågar säga som det är, ser jag som en oehörd fara för vårt land. Det innebär att islam sakta men säkert kan och antagligen kommer att ta över Sverige, och ingen kommer att reagera eller säga något förrän det är för sent. Det var precis så nazisterna tog över Tyskland. Sakta men säkert och så plötsligt fanns ingen återvändo. Missförstå mig inte! Sjävklart tycker jag det är bra att Svenska Dagbladet tar upp problemen i Malmö. Det är mer än vad många tidningar hittills vågat göra. Men varför inte säga hela sanningen? Att mörka den verkliga orsaken till antisemistismen i Malmö, gör att man inte kan komma till rätta med problemen.

Att inte nämna islam i samband med judeförföljerserna i Malmö är som att inte nämna nazismen i samband med Andra Världskriget och Förintelsen. Det är bedrägeri och inget annat. Ett synnerligen farligt bedrägeri, där man spelar med Sveriges framtid som insats.